Asbestattest Hulshout.

Een asbestattest bij verkoop is in Hulshout verplicht voor woningen gebouwd voor 2001.

Kies daarom voor een expert bij jou in de buurt.

Asbestattest Hulshout
E

Boek online

Gebruik de knop bovenaan om gemakkelijk online uw afspraak te boeken. Wij zorgen voor de rest.

E

Plaatsbezoek

Voor een asbestinventarisatie maken wij een uitgebreid verslag en nemen we stalen waar nodig. Dit duurt ongeveer 1 à 2 uur.

E

Asbestattest via mail

Na ongeveer een week (afhankelijk van het labo) ontvangt u uw asbestinventarisatie via mail.

Asbestattest Hulshout prijs

Dankzij onze ervaren deskundigen kunnen wij asbestinventarisatie in Hulshout leveren aan de beste prijs kwaliteit. U wilt een betrouwbare keuring voor uw woning. Daarvoor rekent u best op onze expertise. Wij helpen u op weg.

asbestattest / epc attest - epc Gent - Epc Brugge

Veelgestelde vragen over uw attest voor een woning in Hulshout.

Wat is het asbestattest?

Een asbestattest is het resultaat van de asbestinventarisatie van een gebouw. Op basis van deze inventarisatie zal de OVAM voor elk gebouw een unieke asbestattest uitvoeren. Dit certificaat geeft informatie over asbest in het gebouw en certificeert dat het asbestveilig is of niet. Het beschrijft materialen of onderdelen die asbest bevatten, de toestand van asbest en hoe asbest veilig kan worden behandeld of verwijderd voor normaal gebruik in gebouwen.

Voor wie is een asbestattest in Hulshout verplicht?

Indien u uw woning verkoopt en die is gebouwd vóór 2001, dan is vanaf 23 november 2022 een asbestkeuring verplicht. Asbestattesten bevatten informatie over asbest in uw huis en bepalen of uw huis asbesttolerant is.

Vanaf 1 juli 2022 kunt u uw asbestinventarisatie laten doen door een erkend asbestinventaris deskundige. In 2032 moeten alle eigenaren van gebouwen een asbestinspectie ondergaan. Bij verhuur is de asbest gekeurde eigenaar verplicht een kopie te maken voor gebruik door de (nieuwe) huurder.

Waarom is een asbestinventaris in Hulshout verplicht?

  • Informeren en beschermen van bouwers en gebruikers (huurders).
  • Identificatie van risicosituaties
  • Maakt selectieve verwijdering van asbesthoudende materialen mogelijk
  • Meer inzicht in bestaande asbestpassiviteit
  • Nuttige informatie voor brandweer en milieudiensten.
  • Vermijding van verborgen gebreken bij overdrachten (verkoop, gebruiksrechten, (…)

Wie maakt de asbestinventaris op?

Voor het verkrijgen van een asbestinventaris dient u een gecertificeerde asbestinventaris professional te raadplegen. Asbestprofessionals gebruiken wettelijke testprocedures om asbestinventarissen te maken.

Hoe wordt een asbestattest in Vlaanderen opgemaakt?

Een asbestinventarisatie wordt altijd gemaakt na visuele inspectie. Een dergelijke test verloopt als volgt.

  • Verkrijg vooraf alle technische informatie met betrekking tot bouwplanning, constructie en geschiedenis.
  • Een deskundige inspecteert het gehele gebouw (gedeeltelijk) ter plaatse.

De lijst met asbeststoffen is gebaseerd op voorkennis, expertise, waarnemingen, monstername en laboratoriumanalyse.

Alle informatie wordt uiteindelijk gebundeld in een rapport.

Heb ik een asbestattest nodig in Hulshout?

Indien uw woning voor 2001 gebouwd is en u deze wilt verkopen dient u over een asbestinventaris te beschikken. Tegen 2032 moet elke huiseigenaar met een woning voor 2001 gebouwd een attest hebben.

Wie moet de inventarisatie en het attest aanvragen en betalen?

Over het algemeen moet de eigenaar en dus de verkoper het attest aanvragen en betalen.

Welk nut heeft een inventaris?

Dit is om alle zichtbare toepassingen van asbest in kaart te brengen die een gevaar zouden kunnen meebrengen voor de gezondheid.

Hoe asbest attest aanvragen?

Om een asbestcertificering te krijgen, heb je een gecertificeerde asbestspecialist nodig. Die inspecteert het asbestmateriaal in je woning en maakt daar een rapport van. Dat rapport wordt vervolgens ingediend bij OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij).

Hoe gaat het in zijn werk?

Een asbestattest begint met een inspectie door een gecertificeerde asbestexpert. Tijdens deze inspectie worden er monsters genomen van de asbesthoudende materialen in de woning. De monsters worden vervolgens naar een laboratorium gestuurd voor analyse. Nadat de monsters zijn geanalyseerd, worden de resultaten gecontroleerd en verzameld. De asbestexpert stelt vervolgens een verslag samen en maakt een asbestattest. Het asbestattest is een document dat de aanwezigheid van asbest in de woning vastlegt.

Samenvatting

Verplichte Visuele inspectie voor Gebouwen Gebouwd met Verdachte Materialen

Het asbestattest is een verplichte visuele inspectie van gebouwen die zijn gebouwd met verdachte materialen. Het kadert binnen de Europese richtlijn voor de aanpak van asbest in gebouwen. Een asbestattest is verplicht voor een gebouw waarvan de bouw is uitgevoerd voor 2001.

Een asbestattest Hulshout moet voor elk gebouw gebouwd in deze periode worden uitgevoerd. Het attest geeft informatie over de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in het gebouw en over de verdachte materialen die bij het bouwen zijn gebruikt.

Het asbest attest omvat een visuele inspectie van het gebouw, waarbij wordt gekeken naar de verdachte materialen die bij de bouw zijn gebruikt. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in het gebouw. 

Om te kunnen voldoen aan de eisen van het asbest attest , moet het gebouw volledig worden geïnspecteerd. Het asbestattest moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerd asbestdeskundige, die ook de eventuele risico’s voor de gezondheid van mens en milieu kan inschatten. 

Het attest is een belangrijke maatregel om de aanwezigheid en risico’s van asbesthoudende materialen in gebouwen in kaart te brengen. Alle eigenaren van een gebouw gebouwd voor 2001 moeten een asbestattest kunnen beschikken. De kosten voor het laten uitvoeren van een asbestattest Hulshout komen ten laste van de eigenaar van het gebouw.

Het attest is een belangrijk document dat komt kijken bij de verkoop van een gebouw. Het attest is een verplichte stap in het verkoopproces en het is noodzakelijk dat alle betrokkenen het attest kunnen beschikken. Op deze manier kunnen er maatregelen worden genomen om de verkoop van het gebouw te bespoedigen.

Meer informatie op: Asbestattest Antwerpen