€100 KORTING VOOR BOEKINGEN NA 1 JANUARI
€100 KORTING VOOR ASBESTATTEST NA 1 JANUARI

Asbestattest bij verkoop.

Vanaf 23 november 2022 is een asbestattest verplicht voor de verkoop van een woning met bouwjaar voor 2001. 

Bestel uw asbestinventaris gemakkelijk online. Wij helpen u op weg.

asbestattest / epc attest - epc Gent - Epc Brugge
E

Boek online

Gebruik de knop bovenaan om gemakkelijk online uw afspraak te boeken. Wij zorgen voor de rest.

E

Plaatsbezoek

Voor een asbestdeskundige inventarisatie maken wij een uitgebreid verslag en nemen we stalen waar nodig. Dit duurt ongeveer 1 à 2 uur.

E

Asbestattest via mail

Na ongeveer een week (afhankelijk van het labo) ontvangt u uw asbestattest via mail.

Asbestattest prijs

Dankzij onze ervaren deskundigen kunnen wij asbestinventarisatie leveren aan de beste prijs kwaliteit. U wilt een betrouwbare keuring voor uw woning. Daarvoor rekent u best op onze expertise. Wij helpen u op weg.

Bereken gemakkelijk uw asbestattest prijs via onderstaande link.

Wat is het asbest attest?

Een asbestattest is het resultaat van een asbestinventarisatie van een gebouw. Op basis van deze inventarisatie zal de OVAM (Vlaamse regering) voor elk gebouw een unieke asbest attest uitvoeren. Dit certificaat geeft informatie over asbest in het gebouw en certificeert dat het asbestveilig is of niet. Het beschrijft materialen of onderdelen die asbest bevatten, de toestand ervan en hoe het veilig kan worden behandeld of verwijderd voor normaal gebruik in gebouwen.

Dankzij het asbestattest kom je erachter welke materialen asbest bevatten en hoe je als (ver)bouwer je gebouw asbestbestendig maakt. Asbestinspectie kan zowel “niet-destructief” als destructief zijn. In een niet-destructieve asbestinventarisatie worden alleen die materialen vermeld die bij normaal gebruik een risico kunnen vormen. 

Er wordt geen schade aan muren of vloeren om ingebed asbest te detecteren tijdens inspectie. Een niet-destructieve inventarisatie kan echter kleine schade aan het verdachte materiaal vereisen. Verder zullen er nooit wanden of vloeren beschadigd worden. In veel gevallen kan alleen laboratoriumanalyse betrouwbaar bepalen of een materiaal asbest bevat. Vervolgens dient een deel van het verdachte materiaal te worden genomen en bemonsterd.

Bij het maken van een destructieve asbestinventaris gebeurt dat wel. Bij zo een asbest inventaris kan het gebeuren dat vloeren en wanden worden beschadigd om ingesloten asbest te detecteren.

Voor wie is een asbestattest verplicht?

Woningen gebouwd voor 2001 dat u wilt verkopen of verhuren, daar is een abestkeuring verplicht vanaf 23 november 2022. Asbestattesten bevatten informatie over asbest in uw gebouw en bepalen welke materialen of gebouwonderdelen veilig kan beheerd worden of welke onderdelen een risico vormen bij het dagelijks gebruik.

Vanaf 1 juli 2022 kunt u uw asbestinventarisatie laten doen door een gecertificeerde asbestdeskundige. In 2032 moet iedere eigenaar van gebouwen een asbestinspectie ondergaan. Bij verhuur is de eigenaar verplicht een kopie te maken en dit te bezorgen aan de nieuwe huurders of bij verkoop van woningen.

Waarom een asbest inventaris opmaken?

  • Informeren en beschermen van bouwers en gebruikers (huurders).
  • Om asbest op te sporen
  • Identificatie van risicosituaties
  • Maakt selectieve verwijdering van asbesthoudende materialen mogelijk
  • Meer inzicht in bestaande asbestpassiviteit
  • Nuttige informatie voor brandweer en milieudiensten.
  • Vermijding van verborgen gebreken bij overdrachten (verkoop, gebruiksrechten, (…)

Wie maakt de asbestinventaris op?

Voor het verkrijgen van een inventarisatie voor een asbestattest of asbestrapportinspectie dient u een gecertificeerde asbestdeskundige te raadplegen. Asbestdeskundigen gebruiken wettelijke testprocedures verplicht in Vlaanderen door OVAM om asbestinventarissen te maken. Om gecertificeerd te worden, moeten professionals aan een aantal eisen voldoen. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de asbestkeuring hoog is.

Hoe wordt een asbestattest in Vlaanderen opgemaakt?

Een asbestinventarisatie wordt altijd gemaakt na inspectie. Een dergelijke test verloopt als volgt.

  • Verkrijg vooraf alle technische informatie met betrekking tot bouwplanning, constructie en geschiedenis.
  • Een deskundige inspecteert het gehele gebouw (gedeeltelijk) ter plaatse. Tijdens de inspectie wordt getest welke gebouwonderdelen asbest bevatten.

De lijst met asbest stoffen is gebaseerd op voorkennis, expertise, waarnemingen, monstername en laboratoriumanalyse. Alle informatie wordt uiteindelijk gebundeld in een rapport. Dit rapport is het asbestattest dat verplicht is vanaf 23 november 2022.

Waarom voor Keurdesk kiezen?

De beste prijs kwaliteit. Uw woning in goede handen.

Uw woning in
goede handen.

^

Lage prijzen

We hebben zeer concurrerende prijzen. In combinatie met onze knowhow bent u zeker van uw keuze.
^

Uitstekende service

Boek gemakkelijk online en vertrouw op onze expertise. Wij zijn er om u te helpen.

^

Flexibele tijden

Wij zijn beschikbaar na uw werk, in het weekend etc. Plan gerust een plaatsbezoek in dat past voor u.

^

Correct & nauwkeurig

Een correct rapport vinden wij belangrijk. Daarom werken wij met ervaren deskundigen.

Veelgestelde vragen over het asbestattest

Wat kost een asbestattest?

De kostprijs van een asbestattest is afhankelijk van een aantal factoren. Zo zal de totale oppervlakte van de woning onder andere een grote invloed hebben op de prijs van uw attest.

Is Asbestattest verplicht?

Een asbestattest is verplicht vanaf 23 november 2022 als uw woning is gebouwd voor 2001 en u dit wil verhuren of verkopen. Indien dit het geval is moet u over een asbestattest beschikken zoals vooropgesteld door OVAM Vlaanderen. Deze keuring kan enkel worden uitgevoerd door een asbestdeskundige tijdens de inspectie van het gebouw.

Wie mag asbestattest opmaken?

Een asbestattest moet altijd gebeuren door een asbestdeskundige. Dit zijn personen die een certificaat ontvingen na het studeren en het maken van een examen. Enkel deze aangestelde deskundigen mogen een asbestinventarisatie van een gebouw maken.

Hoe asbestattest aanvragen?

Wilt u te weten komen welke materialen of gebouwonderdelen asbest bevatten dan kan u eenvoudig uw keuring aanvragen bij Keurdesk. Hebt u nog vragen dan kan u steeds onze experts contacteren om u verder te helpen of voor het maken van een afspraak of offerte.