augustus 21, 2022

7 doe-het-zelf isolatietips voor uw woning

isolatietips

Tip 1. Vervang uw buitendeur

Met de herfst in aantocht is het misschien tijd om uw buitendeur panelen te vervangen door massief glazen panelen. U houdt uw voordeur waarschijnlijk gesloten tijdens de winter, maar de extra beschermlaag van een nieuw paneel kan een grote bijdrage leveren aan het buiten houden van tocht en kou.

Tip 2. Deuren goed afdichten

 Gebruik rubberen afdichting strips om de kieren tussen de zijkanten en de onderkant van de deur en het deurkozijn op te vullen. Als de opening tussen de onderkant van de deur en de vloer bijzonder groot is, kan een dubbele tochtstrip worden gebruikt.

Dit zijn in hoofdzaak twee cilindervormige schuimsoorten die voor en achter de deur schuiven om kieren onder de deur zelf te voorkomen. Het is zeer effectief om te voorkomen dat er in de winter koude lucht de kamer binnendringt, en het is handig te monteren en te demonteren.

Tip 3. Isoleer tochtraampjes

 Het is niet mooi, maar u kunt wikkels en een föhn gebruiken om de ramen van uw huis volledig te beschermen. U kunt bij de meeste winkels wikkels met dubbelzijdige tape kopen. Plak de wrap op de muur of vensterbank en blaas hete lucht op de wrap met een haardroger om de wrap strakker te maken. Dit is een gemakkelijke, goedkope en praktische manier om uw ramen tijdens de winter af te dichten.

Tip 4. Isoleer de zolder

Gebruik isolatie op zolder om de warmte buiten te houden. U hoeft zich niet te laten intimideren door het woord isolatie. Zelfs onervaren mensen kunnen deze klus aan. Koop een rol isolatie en spreid het uit over uw zoldervloer. Zorg ervoor dat de ruimte tussen de balken is opgevuld met isolatie. Als dat gedaan is, kunt u nog een stap verder gaan en een tweede laag aanbrengen die loodrecht op de draagbalk staat. De zolder isoleren helpt uw EPC-score naar beneden!

Tip 5. Isoleer de boiler

Door uw boiler in feite in een “jasje” te steken, kunt u het water bij koud weer warm houden. Het enige wat u hoeft te doen is een glasvezelmantel kopen en deze als een deken rond uw boiler wikkelen.

Tip 6. Houd uw HVAC-onderhoud actueel

 Regelmatig onderhoud is essentieel om uw HVAC-systeem efficiënt te houden. Dit omvat het tijdig vervangen van luchtfilters door filters van hoge kwaliteit. Dit alles zorgt er niet alleen voor dat uw HVAC-unit optimaal blijft werken. Dit verbetert ook de luchtkwaliteit en helpt bij mogelijke allergieën.

Tip 7. Installeer dikke gordijnen tijdens de winter

Sommige zijn mooi, licht, vloeiend, en perfect voor de zomer, maar voor de winter heeft u iets anders nodig. Als de ramen in uw huis erg tochtig zijn, is het verstandig om te investeren in lange, dikke, zware gordijnen. Het ophangen van deze dikke gordijnen is erg handig om de kou buiten te houden en de warmte binnen te houden. Als uw ramen erg tochtig zijn, raden wij u aan gevoerde gordijnen te gebruiken voor extra bescherming tegen de koude wind.

Waar wij actief zijn

West-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen

  Antwerpen

  EPC Brugge

  EPC Gent

  EPC Aalst

  EPC Knokke

  EPC Antwerpen

  EPC Oostende

  EPC Kortrijk

  Benieuwd hoe een EPC te werk gaat, bekijk het hier.

  Het energieprestatiecertificaat is verplicht bij verkoop of verhuur. Daar kan je lezen hoe energiezuinig uw woning is.
  Vanaf nu toont het EPC ook tips om uw huis meer energiezuinig te maken.

  Andere interessante links over het EPC attest en de asbest keuring: