EPC attest aanvragen, info en prijs.

U ontvangt een EPC attest aan vast tarief van een professionele energiedeskundige.

Bij Keurdesk zorgen we ervoor dat uw huis in goede handen is.

EPC attest
E

Boek online

Gebruik de knop bovenaan om gemakkelijk online uw afspraak te boeken. Wij zorgen voor de rest.

E

Plaatsbezoek

Wij komen langs op uw voorkeursmoment. Ter plaatse meten we 30-60 minuten alles op.

E

Attest via mail

Binnen enkele dagen ontvangt u uw attest via email. Snel & efficiënt.

EPC attest prijs

Dankzij onze ervaren deskundigen kunnen we de EPC attest leveren voor de beste prijs kwaliteit. U wilt een betrouwbare EPC keuring voor uw woning. Daarvoor rekent u best op onze expertise voor al uw technische documenten. We helpen u op weg.

EPC attest aanvragen

Een EPC certificaat aanvragen voor potentiële kopers en huurders kunt u eenvoudig bij een van onze erkende energiedeskundige. Een EPC deskundige komt dan langs bij u en maakt achteraf het document op.

 • Een EPC is verplicht voor elke wooneenheid (woning, appartement, studio, …).
 • Sinds 2022 moet bij verkoop het EPC voor een bestaande woning zijn opgemaakt in 2019 of later. Het EPC beschikt dus over een energielabel.
 • Sinds 1 april 2022 moet er ook is bij erfpacht en opstalrecht een EPC verplicht.
 • Een EPC bij verkoop is ook nodig als er geen publiciteit wordt gemaakt.

Komt u graag meer te weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Naam dan vrijblijvend contact op met onze experts.

Wat is een EPC?

EPC of het Energie Prestatie Certificaat is een belangrijk document waarmee u aantoont hoe energiezuinig een gebouw is. Dit EPC informeert mogelijke kopers of huurders over de energiezuinigheid van de woning. Aan de hand van dit certificaat kunnen zij een inschatting maken van de energie kosten dankzij het berekende energieverbruik per jaar en u komt te weten hoe de woning energiezuiniger gemaakt kan worden.

Hoe het EPC wordt opgemaakt is afhankelijk van welk type gebouw en wat het gebruik is. In Vlaanderen zijn er namelijk een aantal verschillende energie rapporten:

 • EPC-Certificaat: Het EPC toont de berekende energiescore op het document. Het EPC-certificaat is verplicht bij de te verkoop of het te huur stellen van woningen, appartementen, kleine niet-residentiële gebouwen, collectieve woongebouwen,… in het Vlaams Gewest.

 • EPC Bouw: Het EPC Bouw is deel van de EPB-aangifte en wordt opgesteld bij nieuwbouw projecten of renovaties van een gebouw.

 • EPB-Aangifte: De EPB-aangifte of het Energie Prestatie en Binnenklimaat rapport is een omschrijving van hoe het bouwproject effectief scoort op het vlak van energiezuinigheid.

EPC attest opvragen

Bij de verkoop of verhuur van een woning is men verplicht een EPC attest voor te leggen aan de potentiële overnemer. De notaris is verplicht om ongeldige attesten te melden aan het Vlaams Energieagentschap (VEA), Hierdoor kan de verhuurder/verkoper een boete krijgen tussen de 500 en 5.000 euro.

Een EPC certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. Indien je binnen de 10 jaar na het opstellen van een EPC attest toch zou veranderen, is het opmaken van een nieuw attest niet nodig.

Indien er renovaties aan de woonst gebeurd zijn, is het aangeraden om een nieuw attest aan te vragen. Een ander voordeel van een attest is dat de EPC waarde geeft potentiële kopers en huurders een zicht op de energiekosten.

Waarom voor Keurdesk kiezen?

De beste prijs kwaliteit. Uw woning in goede handen.

Uw woning in
goede handen.

^

Lage prijzen

We hebben zeer concurrerende prijzen. In combinatie met onze knowhow bent u zeker van uw keuze.
^

Uitstekende service

Boek gemakkelijk online en vertrouw op onze expertise. Wij zijn er om u te helpen.

^

Flexibele tijden

Wij zijn beschikbaar na uw werk, in het weekend etc. Plan gerust een plaatsbezoek in dat past voor u.

^

Correct & nauwkeurig

Een correct rapport vinden wij belangrijk. Daarom werken wij met ervaren deskundigen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een EPC attest?

Een EPC inspectie varieert in duur tussen 1 uur of enkele uren en is sterk afhankelijk van de complexiteit van de autonome wooneenheid. Ook de afmetingen van de verschillende ruimtes in het gebouw moeten opgenomen worden om een correcte energie meting te kunnen uitvoeren.

Wat doet een EPC keurder?

Een EPC keurder of een erkende energiedeskundige type A gaat naar verschillende vooropgestelde punten kijken en deze beoordelen. Een aantal van de te controleren punten zijn:

 • Dak isolatie
 • Muur isolatie
 • Vloeren en schrijnwerk
 • Verwarming systemen
 • Ventilatie
 • Zonne-energie of andere energiesystemen
 • Andere technische installaties

Hoe kom ik aan een EPC certificaat?

Heb je een EPC nodig dan kunt u makkelijk en snel contact opnemen met onze energiedeskundige voor een afspraak via onderstaand formulier. We zullen een tijdstip afspreken voor de nodige plaatsbezoeken. Voor zowel een appartement, studio, woningen of kantoren hebben we een gepaste oplossing.

Per woning volstaat één EPC attest, zolang het geldig EPC aanwezig is. Dit EPC attest wordt opgenomen in de notariële akte wanneer de woning verkocht wordt.

Wat kost een EPC keuring?

Bij Keurdesk hebben we vaste prijzen die gehanteerd worden voor elk type EPC keuring. Zo weet je steeds op voorhand wat je moet betalen voor een nieuw EPC certificaat. Geniet van een vaste prijs voor een studio, appartement, rijhuis, halfopen bebouwing of open bebouwing.

Heb je een niet residentieel gebouw dan kunt u ons steeds contacteren voor bijkomende vragen of een offerte.

Hoe kan ik mijn EPC certificaat opzoeken?

Uw EPC certificaat kunt u opvragen bij de verhuurder of aan het immokantoor dat de verkoop regelt van de woning. In elke woning is een geldig EPC (energieprestatiecertificaat) aanwezig waar alle technische informatie op vermeld staat. Dit is verplicht volgens de Vlaamse regering.

Kan ik mijn EPC berekenen online?

Voor een accuraat EPC rapport dient een deskundige langs te komen om alles op te meten. Daarna maakt de deskundige een 3D sketchup van uw woning en gebruikt speciale software om uw EPC score te berekenen. Bij een EPC keuring zijn heel wat zaken belangrijk om een goede inschatting te kunnen maken. Er wordt onder andere gekeken naar de bruikbare vloeroppervlakte, ramen en deuren en dakisolatie om een geldig EPC te bekomen.

Welke invloed heeft mijn dak isoleren op het EPC rapport?

Als u uw dak isoleert, zal dit een positief effect hebben op uw EPC keuring. Door dakisolatie wordt je woning beter geïsoleerd, waardoor u minder energie hoeft te verbruiken. Dit zal resulteren in een betere energie-efficiëntie en dus een betere score op je EPC-keuring en het energieprestatiecertificaat. Een goede isolatie kan een verschil van 200 punten maken.

Wanneer is een EPC attest niet nodig?

Een EPC is niet nodig in de volgende gevallen:

 • huurovereenkomst of verhuur van een noodwoning met een dagprijs en zonder huurovereenkomst.
 • Bij verkoop van een onbewoonbaar verklaarde wooneenheid.
 • Bij verkoop of verhuur van woonboten.
 • Bij verkoop van een deel van de eigendom (bijv. door één van de partners bij een echtscheiding).
 • Bij verhuur van een vakantiewoning met een huurovereenkomst voor minder dan 2 maanden.

Welke EPC waarde moet u hebben op uw Energieprestatiecertificaat?

Het beoordelen van uw EPC waarde is afhankelijk van het type gebouw of woning dat te keuren is. Zo zijn er een aantal verschillende factoren dat mee spelen in het bepalen van uw EPC:

 • Type huis (appartement, alleenstaande woning, half open bebouwing…)
 • De verwarmingsinstallatie
 • Isolatie
 • Bouwjaar van de unit

Rekening houdende met deze factoren zal een woning energielabel en een nieuw EPC attest krijgen.

Is een EPC verplicht?

Als je eigenaar bent van een gebouw en je wil dit verhuren of verkopen Vlaanderen voor residentiële of niet-residentiële doeleinden dan heb je een EPC nodig. Ontvang je graag meer informatie over het energieprestatiecertificaat (epc) van een erkende energiedeskundige aarzel dan niet om ons te contacteren. Via onderstaand formulier ontvang je snel en eenvoudig een antwoord op al u vragen met betrekking tot een EPC keuring.

Wat staat er in een EPC?

De energie-index vermeld op het energiecertificaat is een maat voor het primaire energieverbruik per vierkante meter woonruimte (kW/m²). Hoe lager de EPC-waarde, hoe minder energie u nodig heeft om uw woning te verwarmen.

Wat zijn de kosten van een EPC attest?

Volgende marktprijzen gelden voor een EPC rapport. Voor een offerte op kunt u steeds contact opnemen met onze experts. Vergelijk & Bespaar Erkende energiedeskundigen voor uw EPC keuring.

Type woning Prijs
Studio €150
Appartement €175
Rijwoning €200
Halfopen bebouwing €225
Open bebouwing €250

 

Excl. BTW

Welke invloed heeft het bouwjaar op mijn EPC attest?

Het bouwjaar kan invloed hebben op de hoeveelheid energie die een gebouw gebruikt. Oudere gebouwen hebben vaak een lagere energie-efficiëntie en gebruiken meer energie dan nieuwere gebouwen.

Waar wij actief zijn

West-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen

  Antwerpen

  EPC Brugge

  EPC Gent

  EPC Aalst

  EPC Knokke

  EPC Antwerpen

  EPC Oostende

  EPC Kortrijk

  Benieuwd hoe een EPC te werk gaat, bekijk het hier.

  Het energieprestatiecertificaat is verplicht bij verkoop of verhuur. Daar kan je lezen hoe energiezuinig uw woning is.
  Vanaf nu toont het EPC ook tips om uw huis meer energiezuinig te maken.

  Andere interessante links over het EPC attest en de asbest keuring: