Prijs asbestattest

De prijs voor het laten inspecteren van asbest in een woning en het afleveren van een attest hiervan is afhankelijk van de grootte van de woning en het aantal monsters die genomen moeten worden. Hoe groter de woning en hoe meer monsters er genomen moeten worden, hoe hoger de kosten zullen zijn. Het attest zal tussen de 395 en 850 EUR kosten, inclusief btw.

Hoeveel kost een asbestattest #

Type woning Prijs
studio €450
appartement €500
rijwoning €550
halfopen bebouwing €600
open bebouwing €650
niet-residentieel €3-5 per m2

Asbest attest prijs kan variëren op type woning #

De prijs van een asbest attest kan variëren op basis van het type woning. Appartementen zijn de goedkoopste optie, gevolgd door rijwoningen en open bebouwing. Dit komt omdat bij open bebouwingen gewoonlijk meer materialen worden gebruikt en er meer oppervlakte is om te keuren.

Asbest keuring prijs hangt af van de grootte van uw woning. #

De prijs van een asbest keuring hangt af van de grootte van uw woning. Hoe groter uw woning, hoe duurder de keuring. Dit komt omdat een grotere woning meer tijd kost om goed te inspecteren en er meer materiaal moet worden gebruikt. Bijvoorbeeld, als u een appartement heeft, zal de keuring een stuk goedkoper zijn dan wanneer u een open bebouwing heeft. De omvang van de woning, het aantal daken, het aantal gevels en het aantal etages zijn ook allemaal factoren die invloed hebben op de asbestkeuring prijs.

De kostprijs asbestattest hangt af van het aantal aanbouwen #

Als uw woning een aantal aanbouwen heeft, kan dit de kosten van het asbestattest verhogen. Dit komt omdat er meer tijd kost om iedere aanbouw afzonderlijk te inspecteren. Elke aanbouw gebruikt gewoonlijk andere type materialen en vergt tijd en stalen om te inspecteren.

Asbestattest bij verkoop prijs verschilt naargelang u gerenoveerd heeft. #

Als uw woning recentelijk gerenoveerd is, zal het asbestattest goedkoper zijn dan wanneer uw woning niet gerenoveerd is. Dit komt omdat er bij gerenoveerde woningen minder tijd en materiaal nodig is om de asbestkeuring uit te voeren. Alle materialen die na 2001 werden gebruikt worden beschouwd als asbestveilig aangezien er in 2000 een verbod op asbest werd ingevoerd.

Interessante link:

OVAM

prijs asbestattest